Viime kesä oli elämäni kurjin kesä. Olin iloinen kun se oli ohi ja alkoi tämä pimeä kausi. Nyt se on kuitenkin väistymässä ja ihmisillä on kevään ja kesän odotuksia. Myös minulla. Odotan innolla mitä mahdollisuuksia ensi kesä tuo tullessaan, se ei voi olla niin paha kuin viime kesä.

Pimeän kautta käy toisinaan tie valoon

Uskon päässeeni vihdoinkin sinuksi viime kesäisestä "vaellusleskestä" ja sen aiheuttamasta draamasta. En saa enää ahdistusta jos mainitaan sanat Norja, vaellus, vuoristo tjms. Helppoa se ei ollut. Jouduin käymään mielessäni miljoona kertaa tapahtuneen, puhumaan siitä ystävälleni ärsytykseen asti, katsomaan mieheni kuvat reissulta. Viimeisin asia oli vaikein tehtävä. (Tämä tapahtui siis viime syyskuussa.) Itkin koko esityksen ajan, ahdistuin, vihasin itsenäni, vihasin mieheni vaelluskavereita, vihasin kuvien maisemia, vihasin kaikkea. Jo sen muisteleminen tuo taas pahan mielen. Nyt tiedän että se kaikki kuului "parantumiseen", jotta asiassa päästiin eteenpäin.

En väitä päässeeni tai pääseväni vaellusleskeydestä yli, en tiedä pääsenkö ikinä. Mutta tiedän hyväksyneeni miten ja miksi näin tapahtui. Pelkään silti joutuvani tänäkin kesänä vaellusleskeksi, mutta toistaiseksi tilanne vaikuttaa helpottavalta. Mieheni on lupautunut kertomaan minulle heti kun jotakin vaellusta ruvetaan suunnittelemaan. Toistaiseksi ei mitään. Odotan hermostuneena, miten reagoin jos hän kuitenkin lähtee jälleen kerran. En kuitenkaan usko... Ei, minä Tiedän, ettei siitä tule toista samanlaista kohtausta. Otamme asian rauhallisesti ja kerromme toisillemme kaiken.

Loppusanat

Nykyisin mieheni kanssa menee mahtavasti! Näen tällähetkellä meille valoisan ja pitkän tulevaisuuden. Epäilyt meistä ovat kaikonneet melkein kokonaan. En ole tuntenut ikinä ennen näin vahvaa, luottamuksellista ja aitoa suhdetta. Olemme jopa suunnitelleet loppuvuodesta perheenlisäystä... <3 Siis pienen Shiiba koiranpennun, ei lasta! Tämä on pääsyy miksi odotan ensi kesää, olemme silloin paljon lähempänä oman koiran omistamista. Toivottavasti seuraavalla kerralla kirjotan siitä.